PERFECTLY IMPERFECT

Geïnspireerd door haar artistieke grootmoeder en gestimuleerd door haar ouders, heeft kunst altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van Carole Matthijsse (1983). Na het behalen van haar Master aan de Universiteit van Amsterdam in 2006, begaf Carole zich in het bedrijfsleven aan de Amsterdamse Zuidas en Londen. Van 2014 tot 2018 woonde ze in China, waar haar carrière als kunstenares begon. Tegenwoordig werkt ze vanuit haar atelier aan huis in Den Haag.

Carole maakt zowel vrije werken als werken in opdracht. In haar vrije werk speelt ze graag met het spanningsveld tussen perfectie en imperfectie; van portretten tot in het kleinste, realistische detail tot aan abstracte werken. Een grote bron van inspiratie is de natuur, de vrouwelijke vorm en het moederschap; de intimiteit en kwetsbaarheid, de geboorte van haarzelf als moeder en de emoties die daarbij horen.

Daarnaast werkt ze graag in opdracht samen met (internationale) merken en bedrijven en ze mag ze Moët Hennessey Diageo (MHD), St. Regis Luxury Hotels and Resorts en Fairmont Hotels and Resorts tot haar clientèle rekenen.

  • Instagram

© CAROLE MATTHIJSSE 2020

​​