OVER CAROLE

Carole (1983) is een Nederlandse kunstenares en illustratrice. Na afronding van het Gymnasium in Doorn en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam in 2006, brachten haar zakelijke pumps haar eerst naar de vastgoedwereld aan de Amsterdamse Zuidas en Londen en daarna weer terug naar Amsterdam als Global PR en Marketing Communicatie Manager voor interieur en design merken. Vervolgens naar Zuid-Oost China, waar ze vier jaar heeft gewoond - van 2014 tot 2018 - en naast de opvoeding van haar zoons Friso Olivier (2014) en Otto Frederick (2016), Mandarijn studeerde en een carrière-switch naar kunstenares maakte. Creatief was ze echter al sinds ze als jong meisje een potlood kon vasthouden en ondervond dat ze zich het beste kon uiten, wanneer ze tekende en schilderde. Inmiddels is Carole weer terug in Nederland en woonachtig in Den Haag.

"Mijn werk wordt geïnspireerd door het moederschap en de mensen om mij heen, mode en de natuur. Ik illustreer het leven en hele persoonlijke, dierbare momenten in het leven. Het allermooiste aan mijn werk vind ik de onroering bij de onthulling van mijn werk als ik het juiste gevoel heb weten vast te leggen".

Ze werkt samen met (online) winkels en merken en maakt ze graag illustraties voor geboortekaartjes, huwelijksuitnodigingen, menukaarten, fashion illustraties, uitnodigingen voor diners of feesten en illustraties voor boeken. Hierbij werkt ze met inkt en waterverf. Ook maakt ze graag op basis van een foto, lijnportretten die op hoge kwaliteitspapier in het zwart worden gedrukt. Daarnaast maakt ze schilderen op maat, met als terugkerende thema's het moederschap, zwangerschap, huwelijk en newborns. Hierbij werkt ze met acrylverf in aardetinten.

Haar werk is tentoongesteld in Xiamen, China en een reportage over haar werk als kunstenares is uitgezonden op de Chinese televisie. In Nederland is haar werk gepubliceerd in diverse kranten en tijdschriften. Met de likes van Marc Jacobs mag ze hotelketens als St. Regis Luxury Hotels en Fairmont Hotels and Resorts in Singapore en Bali tot haar clientele rekenen.

  • Instagram
email.png

© CAROLE MATTHIJSSE 2020