Bio

Carole heeft een missie: kunst persoonlijk en toegankelijk te maken en jou te raken met haar werk. Dat doet zij door kunst op maat te maken en zo herinneringen levend te houden. Te inspireren via haar Instagram kanaal hoe kunst een plekje in jouw leven kan krijgen. Door de meest duurzame materialen te kiezen, van lijsten tot verpakkingen.

En zo een impact te maken.

Carole Matthijsse atelier.jpeg

Van pumps tot penselen

Geboren in 1983 groeide Carole op als oudste van drie dochters op de Utrechtse Heuvelrug. Van jongs af aan is schilderen haar grote passie en gestimuleerd door haar ouders volgde ze tijdens haar basisschool jaren haar eerste schilderlessen. In 1995 rondde ze het Gymnasium in Doorn af met Tekenen en Kunstgeschiedenis als favoriete eindexamen vakken. Na het behalen van haar Master Communicatiewetenschappen in Amsterdam in 2006 begon ze haar carrière in het bedrijfsleven aan de Amsterdam Zuidas en in Londen. Waarbij haar passie voor schilderen niet werd vergeten.

 

In 2014 verhuisde ze met haar man voor vier jaar naar China, waar de geboorten van hun zoontjes Friso Olivier (2014) en Otto Frederick (2016) en de Chinese cultuur haar inspireerden om naast haar studies Mandarijn en Chinese schilderkunst en -kalligrafie weer meer te gaan tekenen en schilderen. Opdrachten volgden en vanuit haar passie was haar carrière als kunstenares geboren. Een documentaire over haar werk werd uitgezonden op de Chinese televisie en haar schilderijen werden geëxposeerd.

Inspiratie vindt ze in de mensen om haar heen en de natuur, waarin ze vaak te vinden is. Vanuit haar atelier in Den Haag maakt ze persoonlijke kunst in opdracht en vrije werken. Voor haar kunst op maat werkt ze graag met bladgoud en voor haar schilderijen geeft ze de voorkeur aan olieverf op doek.

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Nieuwsbrief

© 2014 - 2021
All rights reserved. Den Haag, Zuid-Holland, Nederland