Bio

Vlaamse schrijver/dichter Hugo Claus zei het zo mooi:

"Mensen zijn scherven. Geen affe, gepolijste bouwwerken, maar schetsen, schots en scheef, innerlijk tegenstrijdig."

 

De mens is altijd in ontwikkeling, continue gevormd door de mensen om hem/haar heen, omstandigheden, ervaringen, kansen en tegenslagen. Vrienden komen en gaan, teleurstellingen worden verwerkt, kansen worden gegrepen en prachtige herinneringen gemaakt. Elke nieuwe dag is een wedergeboorte en een blanco pagina uit jouw boek; aan jou om invulling aan te geven.

 

Mijn schilderijen symboliseren mijn zoektocht naar het vinden van perfectie in het imperfecte. Want dat maakt het leven nou juist zo interessant. Niet altijd maar meer of beter, maar terug naar wat er écht toe doet. Complexiteit door eenvoud. Waarbij vorm en kleur de emotie overbrengen. Want die verschillende ervaringen -die scherven- maken jou, jou. De beste beslissingen in mijn leven maak ik door op mijn gevoel af te gaan en mij niet te laten leiden door angst of onzekerheid; met een portie lef, zijn mijn schilderijen dan ook intuïtief van aard.

Carole Matthijsse Artist.png

ARTIST STATEMENT

VAN PUMPS TOT PENSELEN

 

Carole Matthijsse (1983) groeide op als oudste van drie dochters. Haar grote passie voor tekenen en schilderen, werd al op hele jonge leeftijd gesteund en gestimuleerd. In 1995 rondde ze het Gymnasium in Doorn af en na het afronden van haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam in 2006 begon ze haar carrière in het bedrijfsleven aan de Amsterdamse Zuidas en in Londen. Haar passie voor schilderen werd daarbij niet vergeten.

Carole Matthijsse Atelier.jpg

In 2014 verhuisde ze met haar man voor vier jaar naar China, waar hun zoontjes Friso Olivier (2014) en Otto Frederick (2016) opgroeiden. Het moederschap en de rijke Aziatische cultuur inspireerden haar om haar penselen weer op te pakken. Ze studeerde Mandarijn en de Chinese schilderkunst en kalligrafie en gaf workshops tekenen aan beginners. Opdrachten uit alle windstreken volgden en vanuit haar passie was haar carrière als kunstschilder en illustrator geboren. Een documentaire over haar werk werd uitgezonden op de Chinese televisie en haar schilderijen werden geëxposeerd. Haar werk is te vinden in zowel privé- als bedrijfscollecties over de hele wereld.

Inspiratie voor haar vrije werk vindt het dagelijks volgen van haar passies - voor interieur, mode, reizen, de natuur - en haar dierbaren. Vanuit haar atelier in Den Haag maakt ze persoonlijke kunst in opdracht en vrije werken. Voor haar kunst op maat werkt ze graag met bladgoud en handgeschept katoenpapier en voor haar schilderijen geeft ze de voorkeur aan olieverf op doek. Naast schilderen kookt ze graag en uitgebreid voor vrienden en familie en geniet ze van quality time met haar gezin. Het liefst in het bos of aan het strand, of in een bruisende stad.

CLIËNTS & COLLABS

 

(Among others)​

LVMH Asia

St. Regis Luxury Hotels Asia

Brasserie Les Saveurs, Singapore

Michelin sterren Restaurant Calla's, Netherlands

Michelin Bib Gourmand Restaurant Publique, Netherlands

Fairmont Hotels & Resorts, Bali, Indonesia

Moët & Chandon, Asia

Moët Hennessy Diageo Singapore

Tataborello Officina Bijoux, Italy

 

AS SEEN IN

 

(Among others)​

XMTV (March 2017, China)

Manana Manana (July 2017)

Girls Who Magazine (November 2017)

Het Parool (November 2017)

Grammie Magazine (December 2017)

KekMama (2018)

Interior Junkie (April 2019)

Eigen Huis & Tuin Lekker Leven (May 2021)