Kunst op maat

Geboorte

Zou jij graag een persoonlijk en uniek geboortekaartje willen? Samen maken we een ontwerp naar keuze, waarin persoonlijke elementen kunnen worden verwerkt. Een stads- of familiewapen, een favoriet dier, een geboortebloem; de illustratie krijgt zo een symbolische en persoonlijke betekenis.

Op basis van jouw input maak ik een schets. In deze fase kan feedback worden gegeven. Na akkoord op deze schets begin ik met schilderen met naar wens waterverf, acryl of maak ik een lijntekening. Zodra de illustratie af is, digitaliseer ik hem, zodat hij grafisch kan worden verwerkt in het ontwerp van het kaartje.

Geboortekaartje door Carole Matthijsse.p
Illustratie huwelijk door Carole Matthij

Trouwen

Ben je op zoek naar persoonlijke illustraties voor de uitnodiging of menukaart ter gelegenheid van je diner, verloving of huwelijk?

 

Op basis van jouw input maak ik een schets. In deze fase kan eventueel nog iets worden gewijzigd. Na akkoord op deze schets begin ik met schilderen met naar wens waterverf, acryl of maak ik een lijntekening. Zodra de illustratie af is, digitaliseer ik hem, zodat hij grafisch kan worden verwerkt in de grafische ontwerpen. Ik hoor graag wat jouw wensen zijn, zodat ik deze illustraties voor jou kan verzorgen.

​​

Huisportret

Zou je graag een huis of een gebouw met een voor jou bijzondere betekenis willen laten illustreren? Misschien je ouderlijk huis, je studentenhuis, het eerste huis dat je zelf kocht, een nieuwe woning, jullie trouwlocatie of een bedrijfspand voor relaties?

Op basis van foto's kan ik dit voor jou verzorgen. Een huisportret; een origineel cadeau voor een house-warming, huwelijk, afscheid van een huisgenootje of een dierbare collega. Je ontvangt het huisportret als lijntekening op 300-grams off-white reliëfpapier in een formaat naar keuze.

Huisportret illustratie door Carole Matt
Rouwkaart illustratie door Carole Matthi

Rouwen

Het verwerken van het verlies van een dierbare heeft tijd nodig. Eerst moet de aandacht gericht worden op het regelen van alle zaken. Woorden schieten te kort en wat overblijft zijn de herinneringen aan jullie tijd samen.

Graag help ik jou deze gevoelens een plekje te geven in de vorm van een dierbaar kunstwerk. De digitale variant kan sieren op de rouwkaart en het werk zelf in jouw huis. Zodat jouw emoties letterlijk een plekje krijgen. Samen bespreken we de wensen en de symboliek van jou of jouw overleden dierbare. Op basis daarvan zal ik een illustratie maken.

 

In het hier afgebeelde werk staat de ronde vorm symbool voor 'the circle of life'. De paardenbloem verwelkt, maar geeft daarbij nieuw leven door. De losgeraakte zaadjes staan stuk voor stuk symbool voor de overleden opa, gevolgd door zijn weduwe, hun kinderen en kleinkinderen.