top of page

AANBOD

                                    Merkstrategie     |    Communicatiestrategie

Modern Workspace _edited_edited.png

COMMUNICATIESTRATEGIE

Kies de optimale positie van je merk

Een merkstrategie helpt om de componenten van een merk als je logo, je reclame campagnes, de naam van je bedrijf en social media uitingen) op een gerichte, doordachte manier te gebruiken, zodat jij zelf je bedrijf definieert en je bedrijf zich niet laat bepalen door de markt. Een merkstrategie zorgt ervoor dat jij je merk succesvol kunt onderscheiden. 

Ik ben Carole Matthijsse en ik werk met CEO’s, visionairs en ondernemers om hun eigen bekwame, onderscheidende merkstrategie te ontwikkelen om de groei van hun bedrijf te begeleiden en mogelijk te maken.

 

Als marketeer zijn er zoveel verschillende dingen waar je je op zou kunnen concentreren, waardoor je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet of je snel in de verleiding komt om elke hype te volgen. Dankzij een weloverwogen merkstrategie besteed je je tijd, energie en geld aan de zaken die het beste aansluiten bij je merkstrategie.

 

Wat is een merk nu eigenlijk? Een merk kan zich op oneindig veel manieren manifesteren: van je logo tot je advertenties, afbeeldingen, product en koopervaring. In al die gevallen communiceert het waar je bedrijf voor staat. Het is de relatie tussen je bedrijf en het publiek. Je merk is dan ook het resultaat van alles wat je doet.

 

Een merk maak je krachtig door bewust te kiezen voor de optimale positie van het merk en de optimale betekenis ervan. Deze bewuste keuze wordt dan als leidraad gebruikt bij alles wat je doet om het bedrijf op te bouwen.

 

Merkstrategie is deze bewuste oefening om de optimale positie van uw merk te kiezen. Het is de oefening om bewust te beoordelen waar jij het beste in de wereld van je klant past. Wat is de positie die je in het hoofd van je klant wilt innemen? Als het goed is gedaan, is je merkstrategie een overlapping van de wensen van je klant en de unieke sterke punten van jouw bedrijf.

 

Position or be positioned’, is een welbekende uitspraak. Of je het nou leuk vindt of niet: positionering gebeurt: door partners, concurrenten, concullegae en klanten. Als je zelf dus niet investeert in een goede merkstrategie, kan dit nadelig voor je uitpakken. Wees dit dus voor en behoud de controle!

 

Ik help jou bij het bouwen van je merkstrategie en het kiezen van een bewuste merkpositionering, dat je helpt je bedrijf te laten groeien met focus, efficiëntie, intentie en duidelijkheid.

bottom of page