Mijn kunst

Sinds 2014 verzorg ik ook communicatie in beeld, in de vorm van mijn kunst.

Mooie merken gunden mij brand illustratie opdrachten, ik mocht exposeren in China en in 2017 werd een documentaire over mijn werk uitgezonden op de Chinese televisie. Mijn carrière als kunstschilder en creatief ondernemer was begonnen. Sinds 2018 ben ik werkzaam vanuit Den Haag en maak ik naast schilderijen, en persoonlijke kunst op maat, illustraties in opdracht voor bedrijven en merken ter ondersteuning van hun branding.

Foto Hanneke de Haas.jpg
Foto Hanneke de Haas.jpg

EDEL collectie

Kunst in bladgoud

Waar ligt een voor jou dierbare herinnering? Woonde je er als expat, is het je studentenstad, ben je er ten huwelijk gevraagd of getrouwd, is jullie kindje er geboren, was het je oude woonplaats of wordt het je nieuwe? Of is het je favoriete vakantiebestemming waar zoveel prachtige herinneringen zijn gemaakt? Ben je op zoek naar een persoonlijk en uniek cadeau voor een dierbare, of voor jezelf?

EDEL is ontstaan vanuit de behoefte dierbare bestemmingen vast te leggen in een elegant kunstwerk. Met 24-karaat bladgoud creëer ik het land, stad of stadsdeel op handgeschept, 100% gerecycled katoenpapier en afgewerkt met een beschermende vernislaag. Naar keuze komt het werk in een zwevende, staande lijst waarvan het hout uit volledig verantwoord beheerde bossen komt. Indien gewenst kunnen met Chinese inkt een datum, tekst of coördinaten gekalligrafeerd worden.

Klik hier voor inspiratiebeelden.

Foto Hanneke de Haas.jpg

Breastfeeding

Kunst met bladgoud

 

De periode waarin je borstvoeding gaf is een hele bijzondere en intieme. Ik krijg dan ook vaak de vraag dit te vereeuwigen in een persoonlijk kunstwerk. Ik maak hierbij gebruik van aquarelverf en 24-karaat bladgoud op handgeschept, gerecycled katoenpapier. Beide mediums geven naar mijn mening het fragiele en kwetsbare karakter zó goed weer. Voordat je het weet, is het vervlogen.

 

Zou je deze tijd ook graag willen vastleggen met kenmerken die voor jullie uniek zijn? (Denk bijvoorbeeld aan de haarkleur en het babypakje) Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Breastfeeding with goldleaf by Carole Matthijsse.JPG
Ballerina.jpg

Vrije werken

Mijn figuratieve en abstracte schilderijen symboliseren de zoektocht naar perfectie in het imperfecte. Complexiteit door eenvoud. Waarbij kleur en vorm de emotie overbrengen.

Mijn vrije werken zijn momenteel uitverkocht.

Ballerina.jpg
Geboortebloem door Carole Matthijsse.JPG

Geboortebloem

Symbolische kunst

Al eeuwenlang staan bloemen symbool voor belangrijke levensgebeurtenissen. Een geboortebloem symboliseert de maand waarin jij bent geboren, jouw dierbare of waarin jullie kindje werd geboren. De bloem teken ik op 300-grams reliëfpapier en daarachter schilder ik met goudverf de zon: symbool voor eenheid, optimisme, warmte en levensvreugde met de ronde vorm als symbool voor oneindigheid, vrijheid en veiligheid. Naar wens kalligrafeer ik met Chinese inkt een naam en/of datum onder de bloem. Elke maand heeft een eigen geboortebloem en mijn werk is bedoeld als een uniek en persoonlijk cadeau vol symboliek, ter gelegenheid van een geboorte, huwelijk, verjaardag of andere belangrijke levensgebeurtenis.

Naast een Geboortebloem op maat, is het nu ook mogelijk een Geboortebloemen Boeket op maat te laten maken. Bijvoorbeeld met de geboortebloemen van jullie hele gezin, of alle (klein)kinderen.

Klik hier voor inspiratiebeelden.

Foto Hanneke de Haas.jpg

Illustraties

Illustraties zijn bij uitstek geschikt ter ondersteuning van je branding. Het genereert media-aandacht en zorgt voor een positieve merkbeleving. Deze persoonlijke kunst benadrukt je branding en de illustraties zijn breed inzetbaar: bij een persevent, product lancering, op social media, ter gelegenheid van de opening van een winkel of bij het ontwerpen van een verpakking. Denk aan een illustratie van jouw pand of kantoor, sfeerbeeld van jouw stad of jouw product.

Fabrizio Fiorani and Carole Matthijsse.JPG