Mijn kunst

Schilderen deed ik al mijn hele leven, maar het was pas in 2014 -toen ik net moeder was geworden, naar China was verhuisd en Mandarijn en de Chinese schilderkunst studeerde- dat ik mijn carrière als kunstschilder begon. Al snel volgde mijn eerste expositie, werd een documentaire over mijn werk uitgezonden op de Chinese televisie en werkte ik voor cliënten vanuit heel Azië. Tegenwoordig werk ik vanuit mijn atelier in Den Haag.

Met mijn schilderijen maak ik jouw interieur nog mooier en met mijn kunstwerken op maat -in de vorm van mijn collecties EDEL en Geboortebloem- leg ik dierbare herinneringen vast in een elegant kunstwerk.

Ballerina.jpg
Ballerina.jpg

Schilderijen

Mijn figuratieve en abstracte schilderijen symboliseren de zoektocht naar perfectie in het imperfecte. Complexiteit door eenvoud. Waarbij kleur en vorm de emotie overbrengen.

Foto Hanneke de Haas.jpg

EDEL

Waar ligt een voor jou dierbare herinnering? Woonde je er als expat, is het je studentenstad, ben je er ten huwelijk gevraagd of getrouwd, is jullie kindje er geboren, was het je oude woonplaats of wordt het je nieuwe? Of is het je favoriete vakantiebestemming waar zoveel prachtige herinneringen zijn gemaakt? Ben je op zoek naar een persoonlijk en uniek cadeau voor een dierbare, of voor jezelf?

EDEL is ontstaan vanuit de behoefte om dierbare bestemmingen vast te leggen in een elegant kunstwerk. Met 24-karaat bladgoud creëer ik het land, stad of stadsdeel op handgeschept, 100% gerecycled katoenpapier. Naar keuze komt het werk in een zwevende, staande lijst waarvan het hout uit volledig verantwoord beheerde bossen komt. Indien gewenst kunnen met Chinese inkt een datum, tekst of coördinaten gekalligrafeerd worden.

Foto Hanneke de Haas.jpg
Geboortebloem door Carole Matthijsse.JPG

Geboortebloem

Al eeuwenlang staan bloemen symbool voor belangrijke levensgebeurtenissen. Een geboortebloem symboliseert de maand waarin jij bent geboren, jouw dierbare of waarin jullie kindje werd geboren. De bloem teken ik op 300-grams reliëfpapier en daarachter schilder ik met goudverf de zon: symbool voor eenheid, optimisme, warmte en levensvreugde met de ronde vorm als symbool voor oneindigheid, vrijheid en veiligheid. Naar wens kalligrafeer ik met Chinese inkt een naam en/of datum onder de bloem. Elke maand heeft een eigen geboortebloem en mijn werk is bedoeld als een uniek en persoonlijk cadeau vol symboliek, ter gelegenheid van een geboorte, huwelijk, verjaardag of andere belangrijke levensgebeurtenis.

Ook is het nu mogelijk een Geboortebloemen Boeket op maat te laten maken. Bijvoorbeeld met de geboortebloemen van jullie hele gezin, of alle (klein)kinderen.