top of page

Hoe verbeter je als leider je feedback- en coachingsvaardigheden?

Effectief leiderschap gaat niet alleen over het opstellen van een visie en het nemen van strategische beslissingen. Het gaat ook over het vermogen om constructieve feedback te geven en betekenisvolle coaching te bieden aan je medewerkers. Als professional kun je je impact als leider vergroten door deze communicatievaardigheden te verfijnen. Hoe verbeter je je leiderschap op dit vlak?


Altijd in ontwikkeling

Als zelfstandig ondernemer ben ik al jaren gewend om snel te schakelen, knopen door te hakken, risico's te nemen en blijvend aan de knoppen te blijven draaien om snel in te kunnen spelen op hetgeen op dat moment speelt. "Jij staat altijd aan en je hebt een hele hoge output", zei een klant laatst tegen me. Dat zal je ongetwijfeld herkennen als ambitieuze ondernemer. Maar dat betekent nog niet dat je van je medewerkers automatisch hetzelfde kan verwachten.


Klanten werken regelmatig met mij samen om hun (communicatie)medewerkers te begeleiden. Dat is bijvoorbeeld het geval als binnen een bedrijf junior communicatiemedewerkers zijn aangenomen die begeleiding nodig hebben, of als iemand binnen het management 'communicatie' in hun portfolio ondergebracht heeft gekregen maar hier ondersteuning bij nodig heeft omdat dit niet hun specialisme is. Ik help hen bij het bepalen van de communicatiestrategie en begeleid hen bij de uitvoering van de bijbehorende communicatiewerkzaamheden.


Ik reis regelmatig en ben bijvoorbeeld net terug uit Singapore. Tijdens deze reizen wil ik graag dat mijn team (freelancers met wie ik werk) of teams van klanten die ik begeleid, door kunnen gaan en dat alles blijft draaien. Afhankelijk van de aard van mijn reis of de gemaakte afspraken blijf ik bereikbaar voor vragen of feedback, maar je houdt nou eenmaal de elementen reistijd en tijdsverschil. Ik wil mijn impact blijvend vergroten; ik sta nou eenmaal niet graag stil en deel graag blijvend mijn waarde. Het ontwikkelen van mijn coaching en feedbackvaardigheden blijft daarom ontzettend belangrijk.


Hoe verfijn je als professional deze communicatievaardigheden en zorg je ervoor dat je teamleden het maximale uit hun potentie halen?

De kunst van effectieve feedback

Het aanmoedigen van open communicatie is een eerste manier om je feedbackvaardigheden als leider te verbeteren. Zorg ervoor dat je medewerkers zich zodanig op hun gemak voelen om hun ideeën en zorgen te delen. Deze open dialoog vormt de basis voor constructieve feedback.


Feedback is tweerichtingsverkeer. Als leider, wees open voor het ontvangen van feedback van je team. Dit kan je helpen gebieden voor verbetering te identificeren en dient als een voorbeeld van het belang van feedback. Oefen als leider actief luisteren en geef je volledige aandacht wanneer iemand spreekt, zodat diegene zich ook gehoord voelt. Hiermee laat je zien dat je hun input waardeert.


Effectieve feedback is specifiek en tijdig. Wees heel duidelijk en precies over wat je bespreekt en geef zo snel mogelijk feedback, zodat er ook daadwerkelijk iets mee kan worden gedaan. Aan oude koeien heeft niemand iets. Vermijd een kritische of negatieve toon in je feedback. Richt je op constructieve kritiek die oplossingen of verbeteringen suggereert. Deze constructieve benadering levert veel meer op!


Hoe verbeter je je coachingsvaardigheden?

Empathie is de basis van coaching leiderschap. Plaats jezelf in de schoenen van je medewerkers en begrijp hun perspectieven en uitdagingen. Elke medewerker is uniek en hun coachingsbehoeften kunnen dan ook verschillen. Train jezelf om deze verschillen te herkennen en pas je benadering hierop aan. Door hun individuele behoeften te begrijpen, kan je hun individuele sterke en minder sterke punten weten te benutten.


Stel duidelijke en haalbare doelen met je team of medewerkers. Als je samen een richting goed hebt gedefinieerd, geef je je coaching een doel én het helpt om de voortgang te meten. Bied begeleiding en ondersteuning om medewerkers te helpen hun doelen te bereiken. Deel jouw kennis en ervaring, maar moedig vooral ook aan om hun eigen oplossingen te vinden. Je zal er nog versteld van staan hoeveel dit op kan leveren! Coaching is een voortdurend proces. Geef dan ook regelmatig feedback over de prestaties en bespreek gebieden die verbetering behoeven.


Alles gaat veranderen als jij de taal leert spreken van jouw ideale klant. Was deze blogpost nuttig voor je en zou je jouw specifieke situatie eens willen bespreken? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Over Carole


Drs. Carole H. Teertstra - Matthijsse is Communicatie Consultant voor kennisexperts en ambitieuze ondernemers en eigenaar van MATTHIJSSE Premium Communicatie. Op dit blog deelt zij haar ervaringen, inzichten en antwoorden op de meest gestelde vragen.


Volg haar op LinkedIn. en neem contact op per e-mail: info@carolematthijsse.com

Commentaires


bottom of page