top of page

Master your message

Waarom doe je wat je doet, en voor wie? Als communicatie consultant word ik regelmatig gevraag voor 'losse' opdrachten: het schrijven van teksten, het produceren van een promotiefilm, het creëren van een brochure, het ontwikkelen van een website, het organiseren van een event etc. Wat mij dan vervolgens opvalt, is dat bij de eerste vragen die ik stel voor een heldere briefing, maar al te vaak blijkt dat de marketingboodschap van het merk of bedrijf niet helder is! En dat terwijl in een wereld waarin we dagelijks worden overspoeld met duizenden marketinguitingen, het cruciaal is om op te vallen en een blijvende indruk achter te laten.

Ik geloof dat élke uiting een onderdeel van een doordacht groter (merk) geheel moet zijn. Geen losse flodder... je wilt immers niet met hagel schieten.


Daarom heb ik het 'Master Your Message Traject' ontwikkeld. Gedurende dit live virtual traject van 4 weken (met elke week een call), help ik je persoonlijk en één-op-één met deze fundamentele stap: het definiëren van je marketingboodschap. Dit is de kern van wat je wilt communiceren naar je doelgroep. Het is de unieke combinatie van woorden, waarden en ideeën die jouw merk onderscheidt van de concurrentie. Het is niet alleen wát je zegt, maar ook hóe je het zegt.


Voor wie is dit traject interessant?

Start-ups en scale-ups

Als je net begint, is het cruciaal om je merk snel en effectief in de markt te zetten. Een duidelijke en consistente boodschap helpt je om je eerste klanten aan te trekken en een stevige basis te leggen voor groei.


Midden- en Kleinbedrijf (MKB)

Voor gevestigde bedrijven die willen groeien of hun marktaandeel willen vergroten, is het essentieel om hun boodschap te verfijnen en te vernieuwen. Dit helpt bij het herpositioneren in de markt en het aanspreken van nieuwe doelgroepen.


Grote ondernemingen

Voor grote bedrijven die nieuwe producten lanceren of nieuwe markten betreden, is een heldere marketingboodschap onmisbaar. Het zorgt voor consistentie in alle communicatie-uitingen, zowel intern als extern.


Non-profit organisaties

Non-profits moeten vaak complexe en emotionele boodschappen overbrengen om donateurs en vrijwilligers aan te trekken. Een goed gedefinieerde boodschap helpt om impactvol en doelgericht te communiceren.


Aan het einde van dit traject kunnen jullie:

  • je merk duidelijk positioneren

  • onderscheidend communiceren

  • bouwen aan een emotionele connectie met jullie doelgroep​


Hier kunnen jullie vervolgens zelf mee aan de slag, maar indien gewenst neem ik dit natuurlijk graag uit handen. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op via info@carolematthijsse.com 


 

Over Carole


Drs. Carole H. Teertstra - Matthijsse is Communicatie Consultant en eigenaar van MATTHIJSSE Communicatie. Op dit blog deelt zij haar ervaringen, inzichten en antwoorden op de meest gestelde vragen.


Volg haar op LinkedIn. en neem contact op per e-mail: info@carolematthijsse.com

Comments


bottom of page