top of page

Mijn achtergrond


Na een fijne jeugd waarin ik mijn brede interesses mocht najagen, rondde ik in 2001 het Gymnasium in Doorn af, waarna ik in 2006 als Communicatiewetenschapper afstudeerde aan de Universiteit van Amsterdam. De resultaten van mijn afstudeeronderzoek werden gepubliceerd in 'Merk en Reputatie' (maart 2007) en 'TIEM' (september 2007). Ik begon mijn carrière aan de Amsterdamse Zuidas en na jaren werkzaam te zijn geweest als Global Marketing Communications Manager, verhuisde ik als kersverse moeder van onze oudste zoon in 2014 voor vier jaar met mijn gezin naar Xiamen, China.


Gedurende deze periode moest mijn carrière on hold, studeerde ik Mandarijn en Chinese Kunst & Kalligrafie en werd onze tweede zoon geboren (2016). Het oppakken van mijn oude passie voor schilderen, mondde uit in een nieuwe carrière als kunstenares. Ik kreeg de kans mijn werk te exposeren en een documentaire over mijn werk werd uitgezonden op de Chinese televisie. Met mijn kunst mocht ik een bijdrage leveren aan de visuele communicatie van toonaangevende opdrachtgevers als LVMH, St. Regis Hotels and Resorts, Moët & Chandon, Fairmont Hotels en Moët Hennessy Diageo. Een meisjesdroom werd werkelijkheid.


De achtergrond van Carole Matthijsse Management Consultant

Sinds januari 2022 zet ik mijn jarenlange ervaring met ruim 40 merken in als zelfstandig Management Consultant gespecialiseerd in Strategische Communicatie en boutique event management. Dankzij de variatie aan branches waarin de gepassioneerde visionairs, ondernemers en CEO's die ik mag adviseren, werkzaam zijn -van vastgoed en wijn tot cyber security en interior design-, blijft mijn brede interesse gevoed en vind ik het geweldig samen te bouwen aan een sterk merk.
Over Carole


Carole Matthijsse is zelfstandig Management Consultant gespecialiseerd in Strategische Communicatie en Events. Op dit blog deelt zij haar ervaringen en inzichten op het gebied van communicatie en ondernemerschap.


Volg haar op LinkedIn.

bottom of page