top of page

De kracht van illustraties: visuele communicatie naar een hoger niveau

Wist je dat een illustratie een krachtig middel is voor visuele communicatie?
Dit vanwege hun unieke creativiteit, het vermogen om de boodschap te versterken, de emotionele impact, flexibiliteit en tijdloosheid. Illustraties kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan de #branding en marketing van een merk, waardoor ze een effectieve manier zijn om de aandacht te trekken en een blijvende indruk achterlaten bij jouw publiek.


Gedurende mijn jaren in China kon ik mij naast het kersverse moederschap en lessen Mandarijn volledig richten op schilderen en illustreren, mijn passies sinds mijn jonge jeugd. Mijn werk werd opgemerkt en ik mocht tekenen en schilderen voor auteurs, blogs, restaurants, hotels, mode-, luxury- en lifestyle merken van over de hele wereld ten behoeve van onder meer covers, huisstijlen, branding en (pers) events.


Ik mocht mijn werk exposeren, stond veelvuldig in de media en werd een dag gefilmd voor een documentaire over mijn werk dat op de Chinese televisie werd uitgezonden.


Terug in Den Haag vroeg MICHELIN sterren Restaurant Calla's (*) of ik voor hen wilde illustreren. Hun keuken is klassiek Frans zonder tierlantijnen met pure en lichte smaken. Dit wilde ik met elegante lijnen terug laten komen in de illustratie van de calla bloem die voor zuiverheid, sympathie en schoonheid staat. Mijn illustratie is doorgevoerd in hun gehele huisstijl, waardoor eenheid ontstaat.
Een consequente huisstijl is overigens om een aantal redenen belangrijk voor élk merk:


  • het draagt bij aan de herkenbaarheid van het merk

  • het straalt professionaliteit uit

  • het geeft een gevoel van stabiliteit en betrouwbaarheid

  • het helpt bij het overbrengen van je boodschap op een duidelijke en coherente manier.


Heb je wel eens aan een illustratie gedacht ter versterking van jouw branding? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. 

Over Carole


Drs. Carole H. Teertstra - Matthijsse is Communicatie Consultant voor kennisexperts en ambitieuze ondernemers en eigenaar van MATTHIJSSE Premium Communicatie. Op dit blog deelt zij haar ervaringen, inzichten en antwoorden op de meest gestelde vragen.


Volg haar op LinkedIn. en neem contact op per e-mail: info@carolematthijsse.com
Comments


bottom of page