top of page

Hoe voorkom je teleurstellingen bij het werken met specialisten?

Heb je wel eens het gevoel gehad dat het resultaat van een specialist niet helemaal aan je verwachtingen voldeed? Het kan erg frustrerend zijn wanneer je niet tevreden bent met het eindresultaat, vooral als je veel tijd en geld hebt geïnvesteerd. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen: een goede briefing.


Een briefing voor een specialist is een document dat alle benodigde informatie bevat die nodig is voor het uitvoeren van een specifieke taak of opdracht. Het doel van de briefing is om de specialist duidelijk te informeren over wat er van hen wordt verwacht, zodat ze hun werk effectief kunnen uitvoeren en het gewenste resultaat kunnen leveren.


Waarom kan het schrijven van een goede briefing lastig zijn?


 • Je hebt onvoldoende kennis van het vakgebied van de specialist, waardoor het lastig kan zijn de benodigde informatie te verstrekken.

 • Je vindt het lastig voldoende tijd hiervoor vrij te maken.

 • Je bent misschien onzeker over de specifieke doelstellingen en verwachtingen van de opdracht waardoor het lastig is dit duidelijk te communiceren.

 • Voor complexe projecten kan het moeilijk zijn alle details en vereisten in de briefing te verwerken.

 • Je hebt mogelijk minder sterke communicatievaardigheden, waardoor het moeilijk kan zijn je ideeën effectief over te brengen.


Dankzij mijn jarenlange ervaring in het communicatievak met specialisten kan ik voor mijn cliënten deze vertaalslag maken en creëer ik naar aanleiding van de behoeften van mijn cliënten een effectieve briefing voor specialisten als webdevelopers, PR-bureaus, grafisch ontwerpers, tekstschrijvers, video- en fotografen.


Wat levert een goede briefing jou op?


 1. Een stevig fundament voor een effectieve samenwerking met heldere verwachtingen waardoor misverstanden worden voorkomen.

 2. Het stelt specialisten in staat hun expertise optimaal in te zetten en zorgt voor een doelgerichte aanpak die de kans op succes vergroot.

 3. Het bespaart niet alleen tijd en geld op de lange termijn, maar zorgt ook voor een beter eindresultaat dat voldoet aan de verwachtingen van alle betrokkenen.  

 4. Alle relevante details en doelstellingen besproken, wat resulteert in een efficiënte communicatie tussen alle partijen gedurende het hele project.

 5. Mogelijke problemen en misverstanden kunnen in een vroeg stadium worden geïdentificeerd en opgelost, wat uiteindelijk resulteert in een efficiënter projectverloop en een kostenbesparing op de lange termijn.

 6. Last but not least: een kwalitatief hoogstaand eindresultaat, omdat de specialisten weten wat er van hen wordt verwacht en hoe ze aan de gestelde eisen kunnen voldoen.


Kan je hulp gebruiken bij de vertaalslag van jouw wensen en behoeften aan specialisten? Dankzij mijn jarenlange ervaring beschik ik over een uitgebreid netwerk met de beste specialisten. Neem gerust contact met mij op als je hierover eens van gedachten zou willen wisselen.


 

Over Carole


Drs. Carole H. Teertstra - Matthijsse is Communicatie Consultant en eigenaar van MATTHIJSSE Premium Communicatie. Op dit blog deelt zij haar ervaringen, inzichten en antwoorden op de meest gestelde vragen.


Volg haar op LinkedIn. en neem contact op per e-mail: info@carolematthijsse.com

Comentarios


bottom of page